Информация за монитори

Полезна информация за компютърните монитори

Fashion Colors - Официални Рокли

Стар монитор за нов

Идва момент, в който стария монитор има нужда от подмяна. И нормално, няма нищо вечно. Сега вече има опции, в които може да замените стария монитор на компютъра за нов и то на сравнително изгодна цена.

Преди да се върнем в търсене на нов монитор е добре да направим една организация. На първо място е цената на монитора и ако не може да продадете стария и нефункциониращ монитор за нея, то поне може да опитате да избиете част от голямата сума за нов такъв.

Казваме, че стария компютър върши работа, значи единственото, което ще направите е да потърсите къде, как и на каква цена да замените монитора.

Имайте в на предвид, че в момента, в които дадена техника, било то компютър, лаптоп или монитор, излезе от магазина, тя вече е с еди 20% надолу от цената, за която е закупена. Ето, защо и надеждите не бива да са големи, но погледнато от позитивната страна на нещата, винаги може да имате нещо ново, по-добро и по-качествено.

Цената на изкупуване за стари монитори на компютри се определя според състоянието на стоката и начина на окомплектоване. Тя също така зависи от срока на експлоатация. Ориентировъчно цената на изкупуване може да се получи, след като бъде проверена цената за продажба на аналогични модели от втора употреба. Съществуват много магазини, които предлагат споменатата замяна на стар монитор за нов, като сумата бива приспадната от тази на новата стока. Този метод е сходен и с много други, при които стари техники биват връщани при покупка на нови такива. Всичко се прави с цел опазване на околната среда, еко съобразно отношение и пестене на ресурси. Така печели природата, печели собственика на нов монитор, печели и търговеца.

За да е по-нагледен примера можем да вземем казаното до момента в цифри. Или ако даден модел монитор струва 350 лв, то неговата изкупна цена ще е с 20%  на долу или това е ДДС;

И така в покупката на нов монитор печелим:

Един път от отстъпката, която ни се прави при замяната на новия монитор; един път от гаранцията, която се дава при покупка на нов монитор.